Tuna melt är en amerikansk klassiker – en härlig varm macka med tonfiskröra och smält ost. Just smält – inte gratinerad – och gärna serverad med tomater och råa lökringar
Rör med en gaffel, eller rena händer, tills allt är blandat – men arbeta inte smeten för mycket. Det går förstås bra att byta ut bacon mot rökt skinka eller salami eller något annat gott
Dela upp stora bitar med en träslev så allt blir finfördelat. Som regel har en god tomatsås bara gott av småputtra i upp emot en timme, men om man väljer ett märke med riktigt bra kvalitè så smakar det ljuvligt efter bara få minuter
Överraskande gott, serverad med Änglamarks spaghetti. Det blev i alla fall en väldigt god tonfisksås på krossade tomater och creme fraiche, givetvis med lök och vitlök och en gnutta cayenne
Dekorera gärna med några gröna purjolöksstrimlor. 12 små skalade och tärnade potatisar (om du har stora potatisar brukar det blir bra med 8-9). Relaterade 12 små skalade och tärnade potatisar (om du har stora potatisar brukar det blir bra med 8-9)
Det är nyttigt med grönsaker och det är väldigt roligt att prova nya sorter. Även om de smakade morötter så såg det inte gott ut, dessutom fick alla samma färg o smak oavsett vilken färg de hade innan
Jag fullkomligt älskar denna rätt och tydligen uppskattade gästerna förra helgen den med. Blanda i hop allt försiktigt och ha över dressingen och strö saltet över
Morötter är goda precis som de är, rårivna eller bara kokta med lite salt - för att inte tala om pressade till juice - men ibland kan det ju kännas roligt med lite omväxling
Hacka pfefferonin, blanda ner i osten. Förvara i en lufttät burk i kylen. Vill man ha hetare smak, ta flera pfefferoni, eller mildare smak, ta färre pfefferoni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.