Tonfiskpasta medsting. En härlig tomatsås, ett par burkar tonfisk och en gnutta chili – lägg till lite pasta al dente och du har en riktigt god middag till en billig penning och med liten ansträngning
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Med en härlig soluppgång framför sig kunde det knappast bli en vackrare morgon. Ett nyttigt bröd som detta, varvades med tårtor och macarones, så kalorierna höll vi inte inne på alls
Klä en brödform med bakplåtspapper, eller smörj in med smör. Den här är toppen… Jag var nästan säker att jag hade lagt ut den redan, men hittar inte så tydligen NOT… Fick inspiration från en kompis och har ändrat lite
Pressa ut kexblandningen hårt i en form med löstagbar botten. Lägg majsmjöl och socker i en hög skål, tillsätt kesellan och cream cheesen, vispa ihop med elvisp
Kavla ut bröden och avsluta gärna med en kruskavel. Täck bunken med en handduk och låt vila ca 30 min. Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida
Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 60 minuter till. Ta 10 g potatismjöl och red ut med 50 g vatten
Tur då, att jag har en del recept på lager som jag gärna delar med mig av. Det faktum att brödet bakas i en gryta med lock gör att man får samma knapriga yta som man annars bara kan få i en ugn med ånga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.