Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlök och chili. Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Pressa de kokta potatisarna och blanda med äggen, krydda med salt & peppar. Potatisbullar är ultimata när du har lite kokt potatis från gårdagen kvar i kylen som du inte vet vad du skall göra med
Snitta sidfläsket och fyll med smeten. Mortla rosmarin, svartpeppar och vitlök till en smet. 400 g röktsidfläsk. 2 vitlöksklyftor. Lägg på oljad form i ugnen med svålen nedåt på 200 grader i 50-60 minuter. 400 g röktsidfläsk. 2 vitlöksklyftor
Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
Kött och potatis och SÅS – så ska de va. Det var Max & Frasses som gällde). En fylld, benfri kotlettrad medrökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater
Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund. Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar
Resterna av grytan värmde jag med grädde dagen efter, det blev också en höjdare. Vilken succéstart sidan fått, det kommer att bli spännande att följa utvecklingen och läsa allt intressant som de olika kostrådgivarna delar med sig av
Sallad medvarmrökt lax, färskpotatis och röktsidfläsk. Lägg ner potatisen med snittytan ner och fortsätt steka på tills potatisen fått en gyllenbrun färg och sidfläsket blivit krispigt och knaprigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.