Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, sirap, salt och kanel
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Det här brödet bakade jag för några dagar sedan, och det är redan slut. Om det kommer en dag då det inte finns någon surdeg i mitt kök - då kommer jag att bli riktigt, riktigt orolig
Här hemma har vi massor av torkad svamp efter helgernas skogsutflykter. Något måste jag ju göra med den så varför inte ett gott kryddsalt som man dessutom kan ge bort i present till någon som kommer att bli väldigt glad=)en näve torkad svart trumpetsvamp0,5 dl torkad rosmarin6-7 enbär2 dl flingsaltLägg svampen, rosmarin och enbär i en mortel och mortla sönder tills blandningen har blivit mindre grov eller till pulveraktig konsistens. 0,5 dl torkad rosmarin
Ma la niu rou gan - Bedövande och starkt torkad nötkött. Köttet kokas, friteras och kokas igen till en knaprig men mjuk torrhet och det sparas inte på kryddorna
Smula jäste i en bunke och lös upp den i vatten, tillsätt salt ochsurdeg. Först och främst vill jag bara meddela att temaveckan på bloggen kommer bli "Amerikanska bakverk" som Ni röstat fram
Det torkade blåbären som är grovmalda har jag köpt färdiga på burk hos min lokala Ica handlare. LCHF Dessert med bakad chokladkaka, vaniljapnnacotta, blåbärs mousse, blåbär och torkat blåbärsströssel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.