I söndags blev det amerikanska pannkakor medvarma bär och vispad grädde. Det är såklart även gott med lönnsirap till, men det får det bli en annan gång
Blanda med filmjölk, olja och äggula och vispa till en slät smet. Värm en stekpanna med lite smör. Servera med björnbär, bananskivor, pekannötter och ringla över rikligt med lönnsirap
Sätt ner rullarna med snittytan neråt och tryck den platt med handflatan. 1/2 dl blåbärssylt. Rulla ut smördegen (behåll pappret och ha som underlägg så sparar du disk)
Rör i mango chutney och smaka av med salt och peppar. För ett tag sedan sparade jag ett recept från Anna som har bloggen Dewdropia på just varm smörgåstårta
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker 2 1/2 dl vetemjöl
Smöra en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1/2 dl smet per pannkaka. Så här gör du. 20 minuter. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.