Hej alla glada matvänner. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Skär kycklingfilèn i stavar eller kuber. Bryn dem med margarin eller smöret tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar, piffi allkrydda och currykrydda
Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Bryn hastigt i hälften av smöret. Lägg upp dem på en tallrik. Skiva och stek champinjonerna i resten av smöret
Putsa ytterfilén och skär den i fyra delar. Skär en djup skåra längs med varje "stubbe". Strimla purjon. Spara 4 skivor av baconet och skär resten i mindre bitar
Ojoj, vilken mysmiddag det blev idag. Jag visste faktiskt inte riktigt hur jag skulle göra när jag satte igång och började laga detta men det blev otroligt nog jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.