2 ½ dl
vatten Gör så här:Krossa kexen. Smält smöret och blanda med de krossade kexen. Lägg i en springform.Ställ in i kylen. Koka upp vattnet och häll i gelépulvret.Låt svalna lite, men det ska inte stelna.Vispa ihop gräddfil, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.Vispa grädden och lägg i den i fyllningen.Vispa slutligen i den kylda gelén.Häll fyllningen i bakformen och låt kakan stelna i kylskåpet (6-8 timmar).
Om du vill att gelétoppingen ska vara mindre söt kan du halvera mängden på socker och hallon. En god och frisk cheesecake med smak av vanilj och hallon
Om önskat, bre på en gelétopping. Bakad cheescake med vit choklad. Blanda i rumsvamt smör och socker, rör precis runt med pulsknappen så det blir en smulig massa
Gör ditt godaste recept som innehåller Amarula Cream, ta en bild av bakverket/desserten/drinken tillsammans med flaskan och posta bilden och receptet på Amarula Swedens Facebooksida
Ananaspaj 150 g smält smör1 dl strösocker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver Fyllning1 ägg0,5 dl socker1 tsk vaniljsocker2 dl crème fraiche250 g krossad ananas Gör så härBlanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform Rör under tiden ihop ägg, socker, vaniljsocker och crème fraicheBlanda därefter ner det väl avrunna ananaskrossetBred ut fyllningen i pajskaletGrädda i 175 grader i ca 30 minuter Till serveringVispad grädde Ananas-cheesecake låter spännande
Lägg hälften i en rund form med löstagbar botten. Vispa vitorna till hårt skum med några saltkorn. Vispa gulorna med sockret och vaniljsockret till pösigt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.