I fredagskväll var vi ut och åt med min fina kollega och hennes kille. Vi var på Stallyktan här i Örebro, en mysig liten restaurang och pub med ganska enkel, men god mat
På söndag är det första advent. Jag trodde då – i augusti – när jag tände brasan, pyntade med tända ljus och kokade glögg till mina vänner, att jag skulle vara trött på julkstöket
Min andra vackra skönhet. Det är liksom då det blir tillåtet att tjuvstarta med allt julgodis, pepparkaksmys, julskinksmörgåsar och bara längta till julafton
Det som jag skulle göra var att värma den färdiga dragonsenapssåsen i en kastrull, hälla den över fisken och in i ugnen, till detta skulle det kokas vildris och servera det hela med syrade rödbetor och äpple
De som brukar hänga i vårt kök minns kanske att vi för ett tag sedan bjöd på ett inlägg och recept med lite annorlunda styckningsdetaljer som vi provat
Det finns en sak man hinner med massor utav under december månad. Första advent. I vårt lilla hus innebär första advent tomtegröt till frukost, julskinka på vörtsmörgåsen och ett tänt första ljus i staken som brinner för startskottet utav allt julemys
När andra ljuset brinner vi julklapparna syr. Receptet hittade jag via sociala medier( på en handskriven lapp så jag vet tyvärr inte vem som ”kommit på” receptet
Är vännerna på ingång för lite adventsfika och du har inget gott att bjuda på än pepparkakor. Ångest och stress över att hinna med allt nu när julen nalkas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.