Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Det går att få till godaoch nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Den här efterrätten med superbären blåbär och rostade nötter är inte bara nyttig och god, den går dessutom supersnabbt att göra
Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc
Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, mednötter, fröer, torkad frukt med mera
*tycker personligen att det är godastmed morötter* Lycka till. Blir absolut godast efter någon dag. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Inlägget Glutenfritt brödmedtranbäroch russin dök först upp på Ät bra, må bra. Finns det något bättre än en skiva nybakt brödmed ost och smör och en varm kopp te, när regnet öser ner utanför
Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det medoch det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
Idag får du recept på ett av de godastebröd jag provat senaste året. För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel
Detta stora bröd smakar allra bäst med ost - gärna en grönmögelost. Bröd på jäsning. Smula jästen i en bunke (helst i degblandare) och rör ut den med vatten,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.