Annas gröna kök i weekendbilagan
Annas gröna kök
Annas gröna kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • I onsdag fick jag besök av västerbottenskurirens Kristina Waldenborg som ville göra en liten rotfruktsspecial till weekendbilagan nästa lördag.
  • Vi lagade mat, pratade recept och gottade oss i olika typer av rotfrukter. Sedan var det dags för fotografering och det ska bli spännande att se hur allt kommer se ut i tidningen!
  • På bilden överst ser ni de rödbetscupcakes med citronfrosting som jag bjöd på. Tänkte att ni mina läsare skulle få en förhandstitt på det här receptet innan det hamnar i tidningen.
  • Rödbetscupcakes med citronfrosting, ca 20 st 2 rödbetor, stora (cirka 4 dl rårivna)
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1.75 dl rapsolja (svensk)
  • 1 dl muscovadosocker, mörkt
  • 1.5 dl råsocker
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2.5 dl vetemjöl (ekologiskt)
  • 0.5 msk kanel, malen
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 vaniljstång 200 g färskost, naturell (svensk)
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 4 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.