Antingen lindar du in dem i en bit obehandlat bommullstyg och låter knytet koka med i grytan eller så låter du helt enkelt bli att rensa bort kärnorna och fiskar i stället upp dem ur marmeladen när du häller upp den i burkarna
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Där hade de med det här magnifikt goda och superenkla receptet på morotsmarmelad. Hösten smyger sig på ochmed den följer osökt en längtan att boa, mysa, sylta, safta och göra långkok
Liknande recept finns tydligen även i Marocko, medelhavsområdetoch mellanöstern. Saffran är ett livselexir som definitivt lyser upp och höjer humöret när vi som bäst behöver det under senhöst och vinter
Strimla skalet tunt, undvik att få med det vita genom att först skrapa bort det. Vad gäller marmelad tillhör apelsin- ochmorotsmarmelad en utav mina favoriter, åtminstone av de jag köpt
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsin och saffran, och oj vad goda de blev
Lägg pannkakorna på en tallrik och toppa med äpple, pistagenötteroch jordnötssmör. Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på
Med apelsinbottnar och dulce de leche. Rör försiktigt ner ungefär en fjärdedel av äggvitorna i smeten för att lätta upp smeten innan du fortsätter med resten av äggvitan – då stannar luften kvar i äggvitorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.