1 apelsin
i skivor eller klyftor, gärna blodapelsin1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa pepparkakorna, gärna i en matberedare. Smält smör och rör ner kaksmulorna. 2. Smöra en form, cirka 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten. 3. Tryck ut smulorna jämnt i formen. Grädda i ugnens mitt cirka 10 minuter. Låt svalna. 4. Rör ihop färskost och socker. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Tillsätt apelsinskal samt apelsinsaft. Fördela fyllningen i formen och grädda i ugnens mitt ca 30 minuter. 5. Låt svalna. Ställ in kakan i kylen, gärna över natten. 6. Vid serveringen: Rör ihop crème fraiche och florsocker och bred ut över kakan. Garnera med skivad apelsin.
Nu är julhelgen förbi och snart är det nyår. Oj så fort ett år går. Bloggen har inte direkt blomstrat under detta året, det har helt enkelt inte blivit tid över att fotografera och skriva då vår lilla tjej har tagit mycket av uppmärksamheten det senaste året
Ugn 175º och 225º. Mixa kex, cashewnötkärnor och smör smuligt i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna. Tryck ut smulorna i en form, 23 cm i diameter, med löstagbar kant med bakplåtspapper i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.