Apelsincheesecake
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 225 g pepparkakor
  • 1100 g smör
  • 1300 g färskost
  • 12 1/4 dl strösocker
  • 15 st ägg
  • 12 msk rivet apelsinskal
  • 13 msk pressad apelsinsaft
  • 12 dl crème fraiche
  • 11/2 dl florsocker
  • 1 apelsin i skivor eller klyftor, gärna blodapelsin1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa pepparkakorna, gärna i en matberedare. Smält smör och rör ner kaksmulorna. 2. Smöra en form, cirka 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Kläm fast ett smort bakplåtspapper i botten. 3. Tryck ut smulorna jämnt i formen. Grädda i ugnens mitt cirka 10 minuter. Låt svalna. 4. Rör ihop färskost och socker. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Tillsätt apelsinskal samt apelsinsaft. Fördela fyllningen i formen och grädda i ugnens mitt ca 30 minuter. 5. Låt svalna. Ställ in kakan i kylen, gärna över natten. 6. Vid serveringen: Rör ihop crème fraiche och florsocker och bred ut över kakan. Garnera med skivad apelsin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.