Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till
Den här marmeladen gjorde jag till mina årliga julkorgar. Mycket god blev den måste jag säga. Använd äkta vaniljstång, det lönar sig och ger sååå mycket mer smak
Äppelmarmelad1 kg äpplen (helst Belle de Boskoop)saften och skalet av en citronca. 1 dl vatten1-2 kanelstänger1 msk ingefära (torkad)ca 4 dl Syltsockermandelspån eller flagad mandelSkala och klyfta äpplena i lagom stora bitar
Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta
Är det någon mer än jag som funderar på hur man har kommit på olika smakkombinationer. Är det av misstag eller har man testat sig fram för att hitta de riktigt goda kombinationerna
500 g tärnade äpplen (ca 7 st)1/2 dl honung. ½ msk finhackad färsk rosmarin2 dl vattensaft från 1/2 citron200 g syltsocker. 1/2 dl honung. 2 dl vattensaft från 1/2 citron
Marmelad från Provence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skalad mandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.