) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Har man för många olika smaker så kan det lätt bli konstigt, och istället för att smakerna lyfts fram så kan dem försvinna och tårtan blir smaklös
En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får enatt kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Jag gjorde densenast straxt före jul för att Eyvind önskade så, dessutom passade det bra då jag klumpat till det och hamnat i en knipa som jag svårligen skulle kunnat ha ta mig ur om det inte vore för just en chiligratinerad hummer
Dela upp smeten i de tre bakformarna. Den här tårtan är att dö för och enliten bit mättar ävenden omättbara som aldrig tycker något kan bli för mäktigt (läs mig)
Här kommer en helt fantastisk, mättande risotto som ni kommer att ÄLSKA. Den är så fylld med smak och kycklingen blir så saftig och god när allt får puttra tillsammans i grytan i ugnen
Om du har köpt en förkokt fryst hummer, se till att lägga fram den i tid så den får tina långsamt. Varken jag eller min pojkvän hade gratinerat hummer tidigare
Dela det här. Tror nog att det är den bästa julklappengenom tiderna för mig, love it. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken
Fördelablandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Dela med dig av inlägget. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet och ventileradagens händelser
Så härligt med en månad där så många får anledning att fira. Och ska det vara tårta så ska det vara ordentligt, dvs en dripcake fylld och dekorerad med en massa godsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.