Det tog lite tid innan jag vågade mig på att dela en hummer. Sära på delarna och gröp ut. Delahummern genom att sticka knivspetsen mellan ögonen och några centimeter in
) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Chiligratinerad hummer. Jag har skrivit om chiligratinerad hummer tidigare, men då utan recept. Jag gjorde den senast straxt före jul för att Eyvind önskade så, dessutom passade det bra då jag klumpat till det och hamnat i en knipa som jag svårligen skulle kunnat ha ta mig ur om det inte vore för just en chiligratinerad hummer
Delahummern i två delar. Bre smöret över båda delarna. en hel hummer. Fördela över osten och gratinera i ugnen tills osten har smält och fått en fin färg ca fem minuter
I onsdags skrev vi om skaldjurspasta och faktiskt så blir det skaldjur även idag, dock av den lite lyxigare och större sorten som lystrar till namnet hummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.