Bönoringår då och då imin mat sen jag skrev Låt bönor förändra dittliv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot minaklimakteriebesvär häromåret
Blomkål innehållermassvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönornatillför kroppen mycket vegetabilisktprotein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Till det serverades en syrlig sallad med gurka och tomat, samt stavar av stekt falukorv. En härligtprickigtmos med gröna ärtor och potatis är ju aldrig fel
Skölj bönorna väl. Skiva korven och stek i stekpanna med lite smör. olivolja. Skala och skivapotatisen tunt och stek den i en stekpanna med 1 msk olja, tills den är genomstekt och fått fin färg. Blanda bönor, hackad lök, hackad chili, mango chutney, 1 msk olja, persilja, salt och peppar. 400 g potatis. 200 g bönor. 25 st röd chilipeppar. 5 dl hackad persilja. 250 g falukorv
En av M's absoluta favoriträtter blev det tillmiddagidag. E brukar också diggamos och korv, idag var han dock inteimpad, undra just om det kan ha att göra med att vifikade med M's syster och bror
Ett gott mos räddar en middag. Använd även ”stammen” och skala den, det är där den finastenäringensitter, koka den mjuk i några minutertillsammans med vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.