Sprid spenatfyllningen över degen och rulla ihop den. Ingredienser, 6 personer3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)1 lök2 knippen spenat200 gr fetaost3 st ägg5 dl mjölk1 dl olivoljaSalt, pepparGör så här1 Hacka löken i tärningar. 3 Dela filodegen på hälften och pensla varje deg med mjölkvätskan. 6 Häll kvarvarande vätska över böreken. 3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)
Applicera över böreken innan den ska in i ugnen. Riv potatisarna med rivjärn ( grov riven ) i en skål. Lägg en filodeg på bänkskivan applicera röran jämt över hela filodegen, lägg över den andra filodegen och på med röran igen och på den med sista filodegen och på med röran igen
Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper. På turkiska heter bullarna Acma, blev svårt att översätta eller hitta rätta ordetmen börek/burek blev det närmaste ordet jag kunde komma på
1 färsk filodeg på rulle 1 gul lök 150 g fetaost 400 g fryst spenat, tinad och avrunnen 2 msk ev sumak 1 ägg 4 msk sesamfrön (svarta och vita) salt peppar
Sprid spenatfyllningen över degen och rulla ihop den. 3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment). 3 Dela filodegen på hälften och pensla varje deg med mjölkvätskan. 6 Häll kvarvarande vätska över böreken. Ingredienser, 6 personer 3 st yufka (filodeg finns i butiker med utländsk sortiment)
Smula detaosten med gaffei en stor skål. Rör ner ägg och persilja och smaka av med svartpeppar. Lägg knyten med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt och pensla med olivolja
Fyllning med potatis. Dessa rosliknande börek har jag velat testa länge och de blev riktigt goda. Finhacka löken och stek den med matpurén tills den mjuknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.