Skär en skåra längst med filén. Servera med potatisgratäng. 1 fläskfilé. Ansa köttet. Lägg i klippta soltorkade tomater, de tunt skivade vitlöksklyftorna och bitar av mozarellaosten
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Fylldfläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Baconlindadfläskfilé. Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna
Gjorde fylldfläskfilé, med en superenkel och god parmesankräm. Fylld ugnsstekt fläskfilé. Skär fläskfilén på längden, så man kan rulla ihop den som en rulle sedan
Fläskfilé stod på menyn ikväll. Jag visste bara inte vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag det här supergoda receptet hos Matplatsen
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans med kycklingen i formen
rejät med persilja. Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. Jag valde att steka med potatisklyftor och morotsstavar och fick på så vis allt i samma form
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilémed gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindadfläskfilé och blomkålsmos. Gör ett djupt snitt i fläskfilen och fyll den med en blandning av persilja, vitlök och smör kryddad med salt o peppar
Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar. Det hade varit smaskigt med klyftpotatis till, och en sås med creme fracihe och soltorkade tomater
Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
Fäst med en tandpetare. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett snitt i varje dadel och öppna dem lite, lägg ner en bit ädelost och stäng igen(Blir det ädelost över äter du upp den när ingen ser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.