Bagels
cookiesandsweets
cookiesandsweets
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bagels
  • 24 Januari 2015 •
  • 2 timmar Svårighetsgrad: ganska lätt
  • 5 dl fingervarmt vatten ( ca 37 grader )
  • 25 g färsk jäst ( blå eller röd )
  • 10-12 dl mjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 msk vitsirap eller honung
  • 30 minuter Ta upp degen på mjölat bord, arbeta den smidigt och dela den i
  • 12 bitar Nu kan du göra på två olika sätt för att forma bitarna till bagels
  • 30 minuter Sätt ugnen på 175°. Koka vatten i en djuk kastrull. Sänk 2-3 bagels i kastrullen och sänk värmen så vatten sjuder bara. Koka bagels i ca 2 minuter, dem brukar flytta upp till ytan. Mina bagels sjönk aldrig till botten. Måste bero på att dem hade jäst så finnt och var luftiga. Vänd försiktig på andra sidan och låt dem sjuda ca 1 minut till. Ta upp dem med en hålslev på bakplåtspappret på plåtet. Pensla med äggvita eller lite vatten och strö över fröna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.