Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och vänta tills ugnen är varm. Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Placera de grillade baguetterna på en tallrik och toppa med jordgubbsröran. Köp en färdig baguette eller ta fram din hembakade och dela den på hälften samt skär ut två bitar
Skär baguetteskivorna på snedden, så de blir lite större. Mosa blåmögelosten med en gaffel och blanda ner ett par matskedar crème fraîche tills du uppnår önskad konsistens
Dela degen i baguetteform eller frallform med hjälp av en smal pinne. DAG 1Gör poolishen genom att vispa 1 kg vetemjöl, jäst och vatten i en stor skål tills du får en pannkaksliknande konsistens. Täck skålen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 12–16 timmar. DAG 2Efter 12–16 timmars jäsning har poolishen förhoppningsvis dubblerat sin volym och doftar ljuvligt. Gör en urgröpning mitt i och häll i poolishen från dag 1 samt havssaltet. Blanda och knåda degen tills den släpper från bordet (det behövs ingen autolys eftersom 66 procent av mjölet redan har fått vila i 12 timmar tillsammans med vattnet). Forma degen till en boll och låt den vila under en bakduk i 30 minuter. Lägg degen i en plastlåda med en bakduk emellan och låt den stå i kylen 12-48 timmar. Sätt ugnen på 260 grader och plocka ut degen från lådan försiktigt på ett mjölat bord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.