Jäs baguetterna tills degen reser sig efter ett lätt tryck med pekfingret. Ett annat alternativ är att grädda degen i en smord bakform men då blir det inte baguetter förstås
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Att baka medsurdeg kräver lite tålamod eftersom det är mycket jästid, men det är det värt
Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och vänta tills ugnen är varm. Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.