Bryn kycklingfileerna i smör och olja, salta och peppra. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Låt puttra en stund, smaka av och se till att kycklingen är genomgjord. Asiatisk kycklingwok är en favorit hemma hos oss, blir ofta det när vi inte vet riktigt vad vi ska göra (som denna kväll)
Servera kycklingklubbornamed grönsaker och ris. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Häll några matskedar olja i en gryta och fräs först kycklingoch därefter ingefäraoch vitlök. Skär kycklingen, paprikorna och zucchinin i bitar och hacka löken
Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Dela kycklingfiléerna i tre delar och bryn i en panna med smör. Kyckling i citron och ansjovissås. Till dagens rätt kokas den några minuter, men godast tycker jag nästan att den är rå i sallad med lite olivolja och vitvinsvinäger
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kycklingmed inslag av ingefära
Recept - Huvudrätt. Om du är i ett skov (skov är lika med en period där dina symptom är många och kraftfulla, tex av konsekvens av att du ätit något du inte tål) så är det bra att äta kokt mat före stekt
Svetta majs, lök, ingefära, chili och vitlök tills du verkligen kan känna lukten av sötma av majs. Skiva kycklingenoch lägg ovanpå, garnera med färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.