300 g fetaost. Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Fetaoströra. Klicka över fetaoströra och toppa med sallad eller servera salladen vid sidan om. Mosa ihop fetaosten i en skål med creme fraiche, citronskal från ½ citron, 1 tsk citronsaft, honung och finhackad persilja. 150 g Fetaost
Så idag gjorde jag bakade sötpotatisar till mig och mannen. 200 gr fetaost. 200 gr fetaost. Idag har alla fyra flickorna börjat skolan igen efter sommarn
Receptet är hämtat ur Tommy Myllymäkis fina kokbok Fisk & skaldjur (Natur & Kultur). Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost
Placera fetaostarna på en smord ugnssäker form. Dela tomaterna och sprid över fetaosten. Blanda olivolja, citronsaft och pressad vitlök som du häller över fetaosten och i formen
4 Rostad potatis 1 kg små fasta potatisar 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 4 vitlöksklyftor Bakad fetaost 4 stora ark aluminiumfolie 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 citron 4 pkt fetaost (à 150 g) 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 1 tsk chiliflakes svartpeppar Sallad 100 g blandad sallad 2 msk olivolja (gärna original extra virgin) 2 msk vitvins-, sherry- eller äppelcidervinäger salt peppar Lägg till i inköpslistan
Strimla myntan och strössla ut över den färdigbakadefetaosten. Skölj av fetaosten och lägg i mitten. Fördela ut soltorkade tomater, lök och persika runt om fetaosten
½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärnafetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 6 st svarta oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.