Pepparkakor, mjuka kakor, lussebullar… Visst vill man ha riktigt gott kaffebröd till jul. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i). Smöra en rund form på ca 2 l och bröa med glutenfritt mjöl. Grädda långt ner i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter, men prova med en sticka efter en timme – när kakan är torr tar du ut den och låter den svalna i formen innan du stjälper upp den. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i)
Chokladbollar och Dajmtårta är perfekta att baka till kalaset eftersom de oftast gillas av både små och stora och dessutom är så lätta att baka så även barnen kan vara med och hjälpa till
Man kan mäta ingredienser med köksvåg samt lägga ingrediens en av en. Här är bakad Yatsuhashi, det är liksom pepparkakor men det är gjord av rismjöl, kanel, socker, rapsolja och vatten
Farfar är nu pensionär, men han har alltid arbetat med händerna och under tiden han arbetade tidigt morgonskift lade han sig till med (o)vanan att äta kakor och kaffe till frukost, något han fortsatt med ända sedan dess (men det är förstås svårt att moralisera över när på dygnet man intar sina kalorier
För att locka med mig barnen hem och avbryta deras bagarelek där is och snö fick vara bullar och pepparkakor, lovade jag att vi skulle baka på riktigt när vi ätit lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.