Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
Pajdegen. Penslar man pajskalet med lite kolasås blir pajen krispig och knäckig utanpå. Vill man ha ett mjukt pajskal kan man hoppa över den biten och hälla all sås i pajen
Låt ströbrödet svälla i mjölken, ca 10 min. Finhacka och bryn löken lätt i en stekpanna med smör. Låt den svalna och blanda sedan med ströbrödsblandningen
Pajdeg. Fördela bären i pajskalet och strö över socker och potatismjöl. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen, i 200°C. Grädda pajen i mitten av ugnen, 200°C, ca 20 minuter tills den fått fin färg
banan paj,. Men lite kaffe & banan paj fick det bli i alla fall. Skiva bananerna i en smörad pajform. Trevlig kväll på er, nu ska vi fika med banan paj och spela spel
En lite twist på banoffee paj. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är banan och kola
Bananer har vi allt som oftast hemma, eftersom vi har Isabella ”Lillapan” som älskar bananer Slängde ihop en paj som vi ska avnjuta ikväll – så bilder på resultatet kommer senare
Vispa grädde till bananaspliten. Börja med chokladsåsen. Smält smöret i en kastrull. Häll i resten av ingredienserna och vispa så att det inte blir några klumpar
Så jag döpte den till Banana spit kladdkaka. Att något enkelt kan vara så gott. När jag bakade denna tänkte jag på min systerson som fullkomligen älskar choklad, banan och glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.