Hacka löken och stek lätt i smör i en panna tills den svettas. Blanda i champinjoner och paprika skurna i småbitar tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar och salt
Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
Istället för hamburgare på Burger King får vi grilla hemma i dag och då har Olivia önskat dessa ostfyllda BeerCanBurgers som vi grillade förra helgen också
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercan chicken - kyckling på ölburk. Olof anser att Per Morbergs bok Morberg grillar är en helig skrift, och gör Beercan chicken till stor del utifrån Pers recept i ovan nämnda bok
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
Snacka om att jag är "sist på bollen" vad gäller denna rätt. Men jaja. Gott var det i alla fall. ). Diska av en ölburk så den blir ren - eller ta ett dricksglas i motsvarande storlek
Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader). Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där
Recept på beercan bacon burgers. Beercanburger på högrev. Ta en färs som du gillar, exempelvis högrevsfärs, eller högrev blandat med fläsk, vanlig nötfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.