Couscous med grönsaker är god och nyttig snabbmat. Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehör till teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås
Couscous med kyckling och en sweet chilisås. Couscous1 kycklingfilé per personbroccoliKall sweet chilisås 4p. 200g gräddfil3 msk sweet chilisåsKoka couscousen enligt anvisningar på förpackningen
Lammkött, med ben och skuret i kuber. Traditionellt så tillagas couscous i en så kallad couscousiere. Ta bort köttet från benen och lägg tillbaka köttet
När jag fann detta recept av en matskribent med rötter från Marocko så ville jag testa det.  Detta recept på couscous kan man använda som bas till det mesta enligt henne
4 1 kruka persilja 65 g babyspenat 4 port couscous 250 g miniplommontomater salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering yoghurt smaksatt med vitlök Lägg till i inköpslistan
En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt med marockansk kryddblandning så får den heta marockansk couscous
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.