Bensons magiska dumplings med superdipp
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 1500 g fläsk-, kyckling- kalkon- eller nötfärs
  • 110 cm purjolök, strimlad
  • 11 näve sockerärtor, finhackade
  • 13-5 cm ingefära, riven eller finhackad
  • 11-2 msk sojasås
  • 11 msk sesamolja
  • 11-2 msk sweet & chili-sås
  • 1 salt och peppar
  • 12 dl fisksås
  • 11 msk socker
  • 12-4 lime, pressade
  • 12-3 msk sweet chili-sås
  • 11 chilifrukt, hackad och urkärnad
  • 11 näve koriander, hackad
  • 1 några droppar sesamolja
  • 1 ev lite soja
  • 1 isbergssallad
  • 1 Deg4,5 dl vetemjöl 2 dl vatten
  • 1 Fyllning500 g fläsk-, kyckling- kalkon- eller nötfärs 10 cm purjolök, strimlad 1 näve sockerärtor, finhackade 3-5 cm ingefära, riven eller finhackad 1-2 msk sojasås 1 msk sesamolja 1-2 msk sweet & chili-sås salt och peppar
  • 1 Dippsås2 dl fisksås 1 msk socker 2-4 lime, pressade 2-3 msk sweet chili-sås 1 chilifrukt, hackad och urkärnad 1 näve koriander, hackad några droppar sesamolja ev lite soja
  • 1 Ångkokning isbergssalladDeg
  • Mät upp mjölet i en bunke. Gör en liten grop i mjölet och tillsätt lite vatten. Rör runt. Tillsätt lite mer vatten, rör runt. Fortsätt så tills du har en smidig deg som inte klibbar. Täck med en fuktig kökshandduk och sätt för att vila i kylen under tiden som du gör fyllningen och såsen. Fyllning
  • Blanda alla ingredienserna i en bunke. Dippsås
  • Blanda alla ingredienser i en liten skål. Dumplings
  • Ta ut degen från kylen. Knåda den i ca 5 minuter. Dela degen i fyra delar. Ta en del, lägg tillbaka de andra delarna under den fuktiga duken. Kavla ut degbiten till en stor, tunn fyrkant. Med en mall gjord av papper (9x9cm), och ett glas med 9 cm diameter, skär ut kvadrater och cirklar i degen.
  • Lägg ca 1 msk av fyllningen i mitten av degarket och vik ihop (se på internet efter olika sätt att vika dumplings eller använd fantasin). Gör detsamma med all deg.
  • Koka upp en stor kastrull med vatten. Häll i en fjärdedel av dumplingarna i vattnet. När dumplingarna flyter upp till ytan låt de koka i ytterligare 5 minuter. Ta upp en dumpling och kolla så den är genomkokt. Ta upp de kokta dumplingarna ur vattnet och häll i nästa sats. Alternativt; ångkoka. Koka upp en stor kastrull med vatten och sätt på ångkoksinsats (finns bland annat i asiatiska butiker) i bambu och placera isbergssalladen i botten. Lägg sedan i dumplingens i 10-15 minuter.
  • Servera med dipsåsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.