När jag började intressera mig för bröd för några år sedan bakade jag mycket ur Riddarbageriets bröd, och en favoriter i den boken var ettbrödsom heter Kamut Grande
Idag gjorde jag ett försök att göra ett liknande brödsom passar alla oss som inte äter gluten. För några dagar sen kunde vi läsa om det stora bråket mellan två kostprofessorer, som inte kunde enas om sockerberoende verkligen ska få kallas ett beroende
Hemligheten bakombrödet är psylliumfrön. Dessutom är det väldigt vänligt mot mage- och tarmsystemet. Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn
På morgonen så börjar du med att hälla ut lite olika fröer på ett bakbord, ungefär likamycket som du hade i degen, här valde jag även att lägga till pumpakärnor
Här kommer ännu ett fantastisk bröd där receptet kommer från min brödgud Martin och hans nya bok. Nu ska här läsas böcker i sängen om kvällarna så det står härliga till
Dock kräver det ofta att man går upp extra tidigt för att baka det här brödet, för även om man jäser det över natten eller gör en bakpulvervariant så behöver de sin tid i ugnen
Så har det börjat ett nytt härligt år, som vi hoppas ska bjuda på mycket roligt. I julklapp fick jag Martins nya bok Enklare bröd, som innehåller allt från surdegsbröd, långjästa bröd och knådfria degar
I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.