Här kommer själva grundreceptet på det där brödet på fast surdeg som jag pratade om. Jag har bakat enligt ungefär samma recept i över en vecka nu och det blir så bra
Jag gjorde ett litet experiment igår. Jag bakade ett och samma bröd med två olika sorters vetemjöl. Saltå kvarns vetemjöl special och Icas ekologiska specialvete
Lagom till påsk har vi äntligen bakat knäckebröd på Solhaga. Vanligtvis tar vi allt vårt mjöl från Berte Qvarn, men den här gången testar vi mjöl från Limabacka Kvarn i Väröbacka
I helgen var jag på matmässan Passion För Mat. Där träffade jag på ett jätte trevligt par som driver ett surdegsbageri i Slöinge i Halland som heter Solhaga Stenungsbageri
Sätt ugnen på 150°. Mosa mandelpotatisen. Blanda filen med bikarbonat, salt, kummin och mandelpotatis. Hittar du inte mandelpotatis kan du använda vanlig
Och eftersom intagande av nämnda firre snart är högaktuellt, i och med den stundande midsommaraftonens traditionella sillunch, så tänkte jag att det kunde vara trevligt att baka dessa "sillabröd"
häromdagen blev det våfflor till middag, lätt hänt när man råkar hitta en burk sylt i kylskåpet som är alldeles för god för att bara ha ståendes i kylen
4 st midsommarfavoriter - "sillabröd" (eftersom jag fick sån bra feedback på midsommarfesten. 4 st midsommarfavoriter - "sillabröd" (eftersom jag fick sån bra feedback på midsommarfesten
När Erik ger ax, ger Olof kaka, lyder det gamla talesättet. Förra året var det premiär för Olofs Brödbakardag på Berte museum, som kom på den fina idén att uppmärksamma Olofdagen
Den här veckan är det vår ugglarpstös Bea som står för veckans bröd, och hon valde att göra ett ljust och proteinrikt bröd på mjöl från Berte Qvarn samt morötter, fänkålsdill, färsk kummin och färska kumminkronor från Ugglarps Grönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.