Stora saftiga bröd. Mixa frukt, nötteroch solroskärnor fint i en matberedare. Smula jästen i en bunke (använd gärna degblandare) och rör ut den med vatten
Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Det behövs inte så mycket torkad frukt som det står i receptet utan jag tog ungefär hälften. Enkelt, gott och lite sött blev det här brödetoch receptet kommer från COOP
Både för dess goda smak och för att de är så enkla ochsnabba att baka. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera
Och något av det bästa är faktiskt nybakat bröd. Jag får så många associationer av bröddofter, kanske beror det på alla olika bröd jag smakat genom åren, kanske på att jag helt enkelt är en stor brödfantast
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikon och russin), frön (solros och pumpa) ochnötter (hasselnötter)
bakat,bröd. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Gör dubbel sats av detta brödoch tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. 1dl krossade hasselnötter. 1dl krossade valnötter
By Angelas Heaven – Serves. Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Vill du prova att göra brödet, men inte tål nötter går det lika bra att byta ut nötterna mot frön som solrosfrö eller pumpafrö
Saftigt majsbröd som är glutenfritt, utan ägg, utanmejerierochutannötter. Klappa lite lätt på ovansidan av brödet, om det känns stumt och ”studsar” tillbaka är det klart och om det sjunker ner lite är det mer gräddningstid kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.