Börja med moset, lägg sedan på laxen lite snett mot moset, lägg på en snygg skiva av fänkålen, toppa med den fantastiskt goda såsen och dekorera med krispiga, spröda ärtskott
Tanken med smaksättningen är att få fram fänkålssmaken och jag tyckte det fungerade bra med Bitter men fungerar säkert lika bra med Aquavit eller någon annan sprit med lakrits/anis smak
Vispa ner det rumstempererade smöret och smaka av med salt och peppar. Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurreblanc
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde 75 g rumsvarmt smör salt och peppar citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Serveras med valfria primörer ev örtkrutonger färska örter. musslor12 pilgrimsmusslor (utan romsäck och med muskeln bort pillad) matolja färsk timjan färsk rosmarin vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.