Börja med Kimchin. Skölj och strimla salladslök- och kål. Vispa chilisås, salt, vinäger och socker. Blanda allt i en bunke, se till att kål täcks av dressingen
Här har vi den koreanska nationalrätten Bibimbap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör. Det finns många varianter på Bibimbap och man kan säga att det är den koreanska motsvarigheten till vår svenska pyttipanna, eller för den delen Spaniens Paella – en resträtt, helt enkelt
Skölj riset noga i kallt vatten. Blötlägg i kallt vatten cirka 20 minuter. Häll av i durkslag och lägg över i en kastrull tillsammans med 6 dl vatten och 1/2 tsk salt
Wikipedia säger. Bibimbap ( Bibimbab och Pibimbap]) är en koreanskmaträtt. Den görs på koreanskt ris tillsammans med stark chilisås, som blandas med olika sorters grönsaker, stekt ägg och kimchi
Plantbaserad bibimbap. Skräms inte av inläggets längd så fort du börjar scrolla ner, receptet innehåller faktiskt "bara" 15 ingredienser, men visst ser det ut som betydligt mer än så
Kvällens middag blev något utöver det vanliga. Med lite hjälp av köpta färdigsåser och produkter från restaurang Arirang skapade jag en helt fantastisk hemgjord bibimbap som verkligen inte gick av för hackor
Bibimbap är inte en sträng ur en jazzig låt, även om det låter så. Nej, det är en klassisk, koreansk maträtt som påminner mycket om vår svenska pytt i panna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.