Lägg över köttet i en gryta och krydda med salt och peppar. Putsa köttet och dela i grytbitar. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utrörd i lite vatten
Vill man laga en god, klassisk och lyxig kötträtt snabbt så satsa på en BiffStroganoff. Servera Stroganoffenmed den bakade potatisen med sour creme (blanda creme fraiche med rödvinsvinäger och lite salt), lite cornichoner och kanske en sallad
Gör så här Skala och koka potatisen och broccolin i separata grytor Skala och skiva vitlöken Häll av vattnet på potatisen och mosa den Värm grädden och rör ner den i moset Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun Rör ner vitlöksfräset i moset Salta och peppra Rör ihop chilismöret Stek köttet i en stekpanna Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret Servera medpotatismosoch broccoli Tips Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos
Börja med att blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå under tiden du skalar potatisen. Framförallt tycker jag om att blanda upp veckans matsedel med något som känns typiskt svenskt att äta
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Smaka av med salt och peppar. Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Jag lade till linser i min stroganoff för att få upp proteininnehållet, ändrade lite i mängderna och serverade med matvete istället för ris, men i övrigt lånade jag receptet rakt av ifrån Linnéa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.