Vi åt dem medörtsmör, men en sås baserad på yoghurt passar också bra till. De här supermumsiga biffarna med potatis, rödbetor, ruccola och kapris MÅSTE du bara pröva
Marinera bläckfiskenmed ½ tsk salt, risvinet och sojan. Direkt efter att bläckfisken blivit genomstekt så blir den snabbt segare och segare, så var snabb
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Efter att ha rest i både Thailand och i medelahavsområdet har jag dock fått upp ögonen på bläckfisken som råvara, den är både enkel att tillaga och fortfarande relativt billig att inhandla
Lördagkväll och dags för lite rolig plockmat, vi friterade fish and chips för några dagar sen men kunnde inte låta bli att prova igen med lite bläckfisk
Det är dock lätt att skära bort dessa delar med kniv innan tillagning. I Sverige finns de två arterna glasörtoch styv glasört som båda tillhör släktet Salicornia
Det är något lite comfort food- aktigt över att äta mat ur en skål med sked. Under tiden ta fram bläckfisken, rensa den, ta bort Skinner och skär den sedan i en cm ringar, vänd ut och in och tvätta sedan av dem igen under kallt vatten
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
När jag kikade ner i fiskdisken inför fredagsmiddagen så hade de ett bra erbjudande på färsk MSC-märkt torskrygg som var för bra att inte slå till på och då passade lösningen med fiskpaket utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.