Oj, oj, oj, vilken galet intensiv värme. Skulle tro att vi har varmare än kring medelhavet just nu och så här på eftermiddagen när det fläktar är det ju helt underbart
Blåbärsbullar. 5 oktober 2014 @ 19. 17Igår var det ju kanelbullens dag och visst bakade jag kanelbullar. Lade dock inte upp nåt recept igår för det finns redan på bloggen
I affären på hörnet hittade vi färdig bulldeg på rulle. Har aldrig provat tidigare, men för en femma (extraextrapris, som dottern uttryckte det) fanns liksom ingen ursäkt att inte prova
De här bullarna kanske inte ser så imponerande ut. Men. De blev väldigt goda så hem och baka med er. . Gör en vetebrödsdeg (här användes receptet på baksidan av mjölpåsen)
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm den till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp
Vetedeg250 g mjölk [2,5 dl] 570 g vetemjöl [9,5 dl] 30 g jäst 8 g malen kardemumma 5 g salt [1 tsk] 90 g strösocker [1 dl] 100 g smör, rumstempererat 55 g ägg
Blåbärsbullar. Inte så vackra, men hemskt goda. Originalreceptet är på lussekatter från tidningen Baka glutenfritt 2015, men det är ett så himla bra recept att jag gjorde om det till både kanelbullar och blåbärsbullar
Jag kom att tänka på ett par blåbärsbullar igår som jag bakade för några år sen och började kolla i mitt arkiv och hittade receptet som jag faktiskt la ut första gången 2011, jag minns att dom var riktigt goda och dom är som godast samma dag man bakat dom, dagen efter kan dom bli kompakta i konsistensen
Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk 200 g (ca 2 dl) vatten, ca 30°C 300 g (ca 3 dl)) mjölk, ca 30°C 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl 200 g (ca 2 dl) strösocker 150 g(ca 150 g) smör 250 g (ca 2,5 dl) kesella/kvarg 10 g (ca 1 ½ tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma Fyllning 300 g mandelmassa 150 g smör ca 1,5-2 dl blåbärssylt, rumsvarmt 20 g (ca 2 msk) vaniljsocker Topping 25 g smör, smält 2 dl strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.