Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Ett bröd som är lättbakat och som bara blir godare om det får jäsa länge. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Äntligen har jag testat min fina baguetteplåt som jag fick när jag fyllde år. Så himla smidigt att låta baguetterna jäsa i skåror istället för på en plåt
Till 3 vridna bröd. Ett hållbart och lite saftigt bröd som kan smaksättas i det oändliga. Det första "basbrödet" innehåller olivolja och havsalt, det andra är smaksatt med soltorkad tomat och oregano och den tredje med svarta oliver, rosmarin och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.