Här kommer ett busenkelt recept på blåbärsmousse som är så gott som tårtfyllning. Bättre att börja med den mindre mängden och söta i efterhand i så fall
Blåbärsmousse. Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmari kylen för att den verkligen ska sätta siginnan du bygger din tårta
Chokladskålarna måste du göra dagen innan så att de hinner stelna ordentligt. Chokladskålarna. Det här receptet består av många olika steg och en hel del ingredienser, men om du tar det steg för steg så är det inga svåra grejer
Vi har fått litepippi på mellanmål här hemma och den här blåbärsmoussen har blivit en favorit, här hemma går den rätt och slätt under namnet blåbärsfluff
Vispa grädden lätt och vispa sedan samman med kvargen. Strö över hackad choklad vidservering. Fördela i glas eller portionsformar och låt stå i kyl ca 1 tim
Chokladskål till frukost. Tänk er acaibowl fast en chokladvariant. Fungerar faktisktlika bra till mellanmål eller att dricka ur ett glas rakt upp och ner
Vispa upp och spritsa ner ichokladskålarna. Medan Arvid och en kompis övade schack (de ingåri ett lag på fyra som har vunnit en delseger idistriktsmästerskapeti schack varför de nu går vidaretillfinal) på övervåningen (eller om de mest lekte med Lego - något oklart), passade Sigrid och jag på att göra en suveränt god efterrätt inför helgen
Idag bjuder jag på blåbärsmoussetårta med en härlig mjukseg kladdkakebotten. Och när ni har smakat på den så hoppas jag att jag är förlåten för minatorftigauppdateringar
Fördela chokladmoussen över blåbärsmousseni skålarna och ställ kallt. Blåbärsmousse. Här mina vänner, har ni en fantastiskt god och lyxig dessert med en skön kombination av blåbär, vit choklad och kardemumma
Sen punktera ni ballongen och så har nifinachokladskålar. mikaelasanna. Smält chokladen imikro eller över vattenbad, blås upp ballongerna och doppa hälften i chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.