Stek2 kg fläsksida med svål 2 msk salt, till ingnidning 3 dl vatten salt svartpeppar, nymalen. Kompott200 g jordärtskocka, skalade 200 g potatis, skalad 1 lagerblad 1 citron, skal och saft 2 röda äpplen, skurna i grova bitar 1 schalottenlök, finhackad 1-2 msk olivolja 1 knippe persilja, hackad salt vitpeppar
Stöt kompottenmed en potatisstöt till önskad konsistens, smaksätt ev med lite salt och peppar. Lägg filén på en plåt och gnid in den på båda sidorna med kryddpastan
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Blanda äpplenoch bananer i en skål. Stek stora tärningar av äpple i kokosolja tills de mjuknar lite
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Skär ½ äpple/platta i tunna halvmånar och lägg omlott i en cirkel ovanpå marmeladen. Ringla sirap, gärna lönnsirap, över och servera med en kula vaniljglass
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen. lite vatten Salt Grovmalen svartpepparSkär buketterna av broccolin och lägg i en skål
Toppa med lite timjan och egna chips gjorda på jordärtsskocka. Lägg jordärtskockorna i kastrullen, fyll påmed vatten så det täcker,låt koka tills de är mjuka
Rödbetor ochäpplenpå spett med pepparrotssmörPortioner. Grilla spetten tills löken ochäpplena är mjuka, pensla under grillningen med pepparrotssmöret (spara hälften till uppläggningen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.