Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn blomkålen på låg temperatur tillsammans med finhackad vitlök och kryddor tills den fått lite färg och börjat mjukna
När den, i mina ögon, helt onödiga fotosessionen väl var avklarad, så fick den grandiosa potatisen göra sällskap med sina betydligt spädare kompisar i denna krämiga gratäng
Först steker jag färsen ihop med paprika och röd lök och häller sen i tacokrydda. Sen brukar jag hälla i färskost med taco eller paprika smak i färsen i grytan och röra runt
Smaka av med salt, peppar och färsk strimlad basilika. Varva i en ugnssäker form lasagneplattorna med grönsaksröra, riven ost, fetaost, oliver och spenat
Ost och blomkålsgratäng. Låt blomkålen rinna av och lägg i en ugnsform. Kokade 2 st delade blomkålshuvuden tills nästan mjuka. Vispa ihop 2 ägg och häll över blomkålen, häll sedan över ostsåsen, gratinera 225 grader tills fin färg uppstår ☺️
Jag gillar potatis som kokar i grytor med kokosmjölk och curry och det här en variant av det. Jag lagade den ganska mild för att Stella skulle gilla den och det gjorde hon, och det gjorde vi med
tärnad potatismed krossade vitlök och lagerblad med örtsalt. byter ut kycklingen med nötfärs. Jag började med att tillaga blomkåls kompott, sen kokade jag en laddning (1kg). 200gr tärnad kokt potatis. 150gr blomkåls kompott (se recept). 200gr tärnad kokt potatis. 150gr blomkåls kompott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.