Hetta upp oljan i en kastrull och fräs vitlöken och gröncurrypasta. Vietnamesisk kyckling. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den tillsammans med vitlök och gröncurrypasta
Fräscht och gott. Vietnamesiska smaker insvepta i krispiga salladsblad. Skölj salladsblad och låt torka. När riset och färsen är färdigkokt är det dags att tillsätta den skivade salladslöken i färsen
Middag med lite hetta, syra och fräscha smaker är vad du hittar här i det Mårtenssonska köket i dag, när det handlar om en färsröra som serveras med färgglada grönsaker och en sötsyrlig dressing (och kanske lite sriracha om man som Håkan älskar hetta
Så galet gott och fräscht. Vietnamesisk nudelsallad. Stoppar ner det både här och där. Osaltade cashewnötter och koriander är förresten tokgott tillsammans
Detta smakrika och goda recept hittade jag i tidningen "Allt om mat" som jag prenumererar på. Hacka citrongräset i mycket små bitar och blanda med resterande ingredienser till marinaden
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med finrivet skal och pressad saft av en lime, cashewnötter, soja, vatten, socker, tomatpuré och vinäger
Men visst finns det några bra recept även i Flexitarianens kokbok som passar till vardags, t ex grillad vegoburgare med vietnamesisk sallad och avokado
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.