Boeuf bourguignon
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 hg sidfläsk (tar jag helst, men originalreceptet föreskriver bacon fast jag tror det mer är som fransk bacon som jag tycker liknar sidfläsk mer här), Skuren i strimlor och blancherad genom att kokas i några minuter (numera kan man finna färdiga lardons, små sidfläsk- eller baconkuber i vissa affärer, precis som i Frankrike. Då tar jag det för att förenkla.)
  • 1½ kg magert kött, skuret i 5-cm tärningar (fransyska eller rostbiff passar bra)
  • 1 morot, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 30 gram mjöl
  • 7 dl fylligt rödvin, helst samma sort som serveras till maten, eller en Chianti (står det i franska kokboken..)
  • 7 dl mörk oxbuljong (den sanne entusiasten gör sin själv – ta annars en god på flaska eller köp i hallen)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk timjan
  • 1 sönderbrutet lagerblad
  • 18-24 smålökar, mörkbräserade i buljong (se mer nedan)
  • 450 gram champinjoner, delade i
  • 4 delar och brynta i smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.