700 g laxfilé. 700 g laxfilé 0,5 citron, pressad juice. Nudelsallad400 g shiratakiinudlar eller 200 g glasnudlar 250 g broccoli 2 morötter 3 salladslökar 1 färsk röd chilifrukt ca 200 g färska böngroddar neutral matolja, till stekning 2 msk vita sesamfrön, rostade
Salta och peppra laxen och vänd runt i sesamfrön. Mycket grillad mat blir det, men även en del annan fräsch mat som denna ljuvliga nudelsalladmed asiatiska smaker
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo. Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Stek laxen på hög värme och strö på sesamfröna. Efter en helg med strålande väder och grillning på både fredagen och lördagen så blev det asiatiskt till söndagsmiddag
Börja medlaxen. Så jag skaffade mig en påse, gick rätt så försiktigt ut mängdmässigt då jag hört att sichuanpepparn kan vara jättestark och gjorde en jättegod laxrätt
Den som vill kan självklart servera laxenmed dressingen som en sashimi. ) Låt laxen vila lite, skär sedan upp den i skivor och arrangera dem runt nudelsalladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.