Fick det innan vi fick in anti pasti i Bologna. Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd som kommer från Ligurien där vi var i somras bland annat och vandrade mellan byarna i Cinque Terra, men man kan faktiskt äta det lite överallt och även förstås hemma
Bologna som är Italiens gastronomiska hjärta levererade verkligen god mat överallt, det sägs att det serveras lika god mat på vilken trattoaria den än väljer
Falukorv is a Swedish sausage that comes from the north of Sweden that is half smoked, and I know many people compare it with the German Bologna sausage (don’t personally think it’s comparable, but, you know…)
Nu när jag läser lite på nätet, så ser jag att den kommer från Sicilien och kanske att italienarna från Bologna och norr inte vill servera denna faktiskt ganska berömda glass i sina butiker
Värm olivoljan i en stekpanna. Häll i tomatsåsen och låt sjuda i cirka 4 minuter. Koka tortellinin enligt anvisningar på paketet och tillsätt den i tomatsåsen
Nell’ottobre del 1982 la delegazione di Bologna dell’Accademia italiana della cucina ha depositato presso la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Bologna la ricetta ufficiale del ragù bolognese, allo scopo di garantire la continuità ed il rispetto della tradizione gastronomica bolognese in Italia e nel mondo
Ragu kommer ursprungligen från Bologna i norra Italien och är en köttsås som serveras med pasta, och som innehåller köttfärs, tomater, grönsaker, örter och kryddor
Det finns inget originalrecept på Ragù Bolognese som betyder köttragù från Bologna. 1. Fräs grönsakerna i lite smör och olja för sig till de blivit mjuka och lägg åt sidan
Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
Koka upp vattnet och tillsätt kalvfonden. Häll i tortellinin och koka enligt anvisningarna på paketet. Servera tortellinin tillsammans med buljongen som en soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.