Fina smaker med örter, olivolja, selleri och blandade rotsaker. Det blir en fullvärdig och mättande vegansk måltid med röda linser i soppan och serverad tillsammans med något gott bröd
Mikrobloggat via Instagram. Enkel, billig mat i säsong och överraskande gott som bonus. Grundreceptet i Vår Kokbok här i en anpassad version för Philips SoupMaker
Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet. Skala och skär övriga grönsaker inklusive vitkålen i grova strimlor, gärna med hjälp av matberedare
Hej måndag och hej sista veckan i februari. I dag har fru Mårtensson varit med sin väninna på en otroligt intressant föreläsning som handlade om något så intressant och spännande som Funktionell medicin
Skala rödbetor, morötter och lök. Strimla alla grönskakerna utom en rödbeta, gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta, lägg i och fräs strimlorna ett par minuter
Ja är ju en riktigt sopp-o-holic. Älskar soppor. När jag två dagar i veckan kör mina detoxdagar (5. 2-detox) är det verkligen perfekt med soppa, så då brukar jag passa på
Borstsj på ukrainsk vis är en av mina favoritsoppor. Sanningen att säga brukar man aldrig ha bönor i den soppan i Ukraina, men i Polen har vi det och ändå kallas soppan som den kallas
Årets sista hemodlade rödbetor fick bli huvudingrediens i den här färgstarka, kryddiga soppan. Chipotlen ger soppan en härlig, lite annorlunda smak och lagom mycket hetta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.