Borde ju passa utmärkt till en PinotNoir, tänkte jag och mailade in receptet…. För ett par veckor sedan jag fick ett mail med en inbjudan till en matbloggstävling
Dryck som rekommenderas till är något vin av druvan PinotNoir. Lite då och då under årens lopp så har vi gjort helstekt Kalkon och då gärna en stor Bjässe som denna på 6 kilo, blir supergott när man låter den vara i ugnen länge med stuffing i och massa tillbehör a'la American Style
Ofta rekommenderas viner gjorda på druvan PinotNoir till anka,. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
I glaset en lätt och fruktig PinotNoir eller en klassisk Bourgogne. Nu är det dags att plocka fram en lätt och fruktig PinotNoir, varför inte en Bourgogne
- Även detta en PinotNoir. Stoneleigh (16394) från Nya Zeeland är ett riktigt prisvärt vin av druvan PinotNoir som visade sig passa alldeles utmärkt till denna rätt med asiatiska influenser
Vi drack ett blandvin från Alsace på druvorna Riesling och Pinot Gris 4 personer Ingredienser. Den klassiska kombinationen av lax och dill, möts här i en härlig liten sommar pudding som passar perfekt till förrätt vid sommarmiddagen
I glaset kan man välja en Chardonnay eller ett lite lättare rött, som t ex en PinotNoir. Väljer man ett rött föredrar jag en PinotNoir med sin lite syrliga, örtiga och bäriga smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.