Koka en fiskbuljong, eller lös upp 1-2 fiskbuljongtärningar i vatten.
Ansa, skölj, skala och skiva grönsakerna.
Häll Milda Culinesse i en stor gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När bubblorna försvunnit är den idealiska stektemperaturen uppnådd – mjukfräs grönsaker, vitlök och gurkmeja under lock i 15 minuter. Sila ner buljongen. Sjud ca 10 minuter.
Skålla, skala och skär tomaterna i bitar. Lägg dem i soppan.
Koka musslorna. Lägg i burkmusslor sist. Annars blir de sega.
Skär fiskfiléerna i strimlor och pressa över lite citron. Häll resten av citronsaften i soppan. Lägg i fisk och musslor. Sjud ett par minuter.
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Ingredienser Portioner. 4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Skär sellerin i bitar. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg
Nu är jag verkligen inte först ut att göra en egen vegansk bouillabaisse, men detta är kort och gott Jävligt Gotts version och det går inte av för hackor
Det känns som jag googlat i många timmar efter ett recept på Bouillabaisse som skulle falla mig i smaken, jag hittade inget så jag kombinerade några stycken
Skala och hacka löken och vitlöken. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet
Här kommer ett recept på en klassisk bouillabaisse, fiskgryta baserad på tomat och saffran. Inlägget Bouillabaisse publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.