Bouillabaisse med rouille
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färska räkor
  • 1 gul lök, hackad
  • 10 cm av det vita på purjolöken, skivad
  • 1 morot, hackad
  • 4 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • smör och olja, till stekning
  • 4 dl vatten
  • 1 knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 chili, hackad
  • 1 nät blåmusslor
  • 1 dl vitt vin
  • olja och smör, till stekning
  • 1 gul lök, skuren i ringar
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 fänkål, tärnad
  • 800 g skalade tomater (2 burkar), grovhackade
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk kapris
  • 0,5 g saffran
  • surdegsbröd, till krutonger
  • 600 g blandade fiskfiléer (kolja,långa,piggvar, lax), skurna i bitar
  • 0,5 dl inkrom av vitt bröd blötlagt i vatten
  • 1 äggula
  • 0,25 g saffran
  • 0,5 dl rapsolja (ej kallpressad)
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar, efter smak
  • Soppa och fond400 g färska räkor 1 gul lök, hackad 10 cm av det vita på purjolöken, skivad 1 morot, hackad 4 lagerblad 1 kvist timjan smör och olja, till stekning 4 dl vatten 1 knippe persilja 1 klyfta vitlök, hackad 0,5 chili, hackad 1 nät blåmusslor 1 dl vitt vin
  • Soppa olja och smör, till stekning 1 gul lök, skuren i ringar 1 zucchini, tärnad 1 morot, tärnad 1 fänkål, tärnad ca 800 g skalade tomater (2 burkar), grovhackade 1 dl vitt vin 2 dl hönsbuljong 2 msk kapris 0,5 g saffran surdegsbröd, till krutonger 600 g blandade fiskfiléer (kolja,långa,piggvar, lax), skurna i bitar
  • Rouille0,5 dl inkrom av vitt bröd blötlagt i vatten 1 äggula 0,25 g saffran 0,5 dl rapsolja (ej kallpressad) 0,5 dl olivolja 0,5 citron, saften salt och peppar, efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.