Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde. Jag bryter helt enkelt bara ner torrt bröd i bitar i en rymlig ugnsform, slår på en vanlig pannkakssmet och toppar med äpplen som fått blandas runt med socker och kanel
Men lite saker har vi ändå hunnit med att laga till bloggen. Så idag bjuder vi på en brödpudding. Vi serverar dem uppskurna med creme fraiche sås och jordgubbssylt
Värm detta tillsammans med strösocker och grädde i en kastrull. På brunchbuffén fanns också några sötsaker, bland annat en vaniljpannacotta med granatäpplesirap
Krydda med salt och peppar efter eget tycke och smak. Till stanningen vispas 4 ägg ihop medmatlagningsgrädde och crème fraiche. Täck över med bakplåtspapper efter 30-40 min så att inte fetaosten bränns. 2 dl matlagningsgrädde
Smörj en ugnsform i storleken som en form med löstagbar kant. Häll smeten över brödet och avsluta med att pudra på kanel och strö ut lite råsocker, detta för att få en knäckigare yta
Brödpudding är en maträtt som många aldrig har hört talas om (än mindre ätit) vilket är synd, för det är kanongod, billig och enkel mat som är perfekt att laga om du har torrt bröd som du vill göra över med
Servera med färska eller frysta bär. Vispa ihop ägg, grädde och vaniljsocker. Servera med. Pudra med florsocker på ovansidan och grädda i cirka 15 minuter, eller tills brödet fått färg och äggstanningen runt brödet har stannat. 2 dl vispgrädde
Mosa hälften av hallonen med fruktsockret. Blanda samman creme fraiche, grädde, mjölk, kaffegrädde och Gelésocker Multi till puddingen i en kastrull och koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.