Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himlasmidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd
Jag tänkte att de kunde passa att använda i en smaskigbrödpudding. När jag gjorde smörgåstårta, för några veckor sedan, frös jag in de bortskurna brödkanterna
Här är det fullt upp på alla plan känns det som. Så idag bjuder vi på en brödpudding. Det har varit trettio års kalas, jobb, inlämningar till skolan, Katja ska åka en sväng till Sthlm snart och själv håller jag och sambon på och förbereder en flytt till slutet av månaden
I julas bakade jag Pandoro för första gången, tyvärr tror jag att jag övergräddade kakorna, så resterna som blev över frös jag in för att använda till en brödpudding
Brödpudding är en maträttsommånga aldrig har hört talas om (än mindre ätit) vilket är synd, för det är kanongod, billig och enkel matsom är perfekt att laga om du har torrt bröd som du vill göra över med
Doppa dem i äggsmeten och fördela i formarna. Servera med färska eller frysta bär. Smör. Servera med. Smörj 4 ugns-fasta portionsformar. Pudra med florsocker på ovansidan och grädda i cirka 15 minuter, eller tills brödet fått färg och äggstanningen runt brödet har stannat. 4 dagsgamla kanelbullar (eller motsvarande bit kanellängd)
Vispa ägg och äggulor med grädde och socker. Lägg ett lager bröd i formen, strö på hallon och choklad. Tryck till brödskivorna med händerna något så de suger in äggvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.